Pàgines

dilluns, 1 de desembre del 2008

DIA MUNDIAL DE LA SIDA

1 de desembre: un llaç vermell contra la sida

Des del 1988, l'1 de desembre es commemora a tot el món el Dia Mundial de la Sida. La cita, instaurada per l'ONU, serveix per recordar l’abast d’aquesta malaltia, que afecta trenta-tres milions de persones al món, i que té una gran incidència entre els joves.

Des de l'inici de l'epidèmia, l'octubre de 1981, fins ara, a Catalunya s'han registrat 15.986 casos de sida: el 80,5% entre homes i el 19,5% entre dones. El col·lectiu més afectat és el dels joves que tenen entre 25 i 39 anys i la principal via de transmissió del VIH és la via sexual, tot i que hi ha altres pràctiques de risc, com ara el consum de certes drogues o fer-se un pírcing amb una agulla no esterilitzada.

Fer-se la prova...

Si has pogut contraure la malaltia i vols resoldre els dubtes, pots fer-ho amb un gest molt senzill. A Catalunya, unes 250.000 persones van acudir el 2007 a un centre de diagnòstic per fer-se voluntàriament la prova del sida o VIH, una prova que es pot fer gratuïtament als Centres d'Atenció Primària, al Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat i en algunes ONG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles