Pàgines

divendres, 6 d’agost del 2010

LA FESTA MAJOR DE CUBELLES JA ÉS AQUÍ!!



Comença la Festa Major de Cubelles. Amb una gran varietat d’actes i activitats per commemorar el dia gran del municipi, al voltant del 15 d’agost hi giraran tot un seguit de celebracions organitzades des del propi Consistori, però moltes també a través de les entitats del municipi, especialment les esportives.

Tot i que els actes centrals es concentraran el proper cap de setmana (14 i 15 d’agost), el 6 d’agost ja arrenquen algunes de les activitats que recull el programa. Precisament, la inauguració de l’exposició de pintures de l’autor del cartell, en José Manuel Aznar, és una de les primeres activitats culturals destacades.

La major part dels actes però, són aquells que es centren en la part més tradicional i folklòrica de la Festa Major. Tot plegat començarà amb una novetat, l’assaig general que l’Agrupació de Balls Populars farà pels carrers més cèntrics del municipi (12 d’agost), dos dies abans del llançament dels dotze morterets que donen inici oficial a la celebració. El pregó del 14 d’agost, que enguany el farà el periodista esportiu de TV3 Artur Peguera, serà la prèvia a l’inici de la cercavila que finalitzarà a la plaça del Mercat amb la ballada conjunta de totes les colles. A la nit, el castell de focs serà un dels grans atractius, al que seguirà la cercavila nocturna i el ball de l’empalmada. L’endemà, les matinades donaran el tret de sortida a un dia farcit d’actes. L’entrada a ofici, l’ofrena a la Verge i la sortida d’ofici, que enguany farà un breu recorregut fins arribar a la plaça de la Vila, completaran el programa més tradicional.


Activitats esportives i musicals

Una part important de les activitats programades són les esportives. Les aigües del litoral de Cubelles acolliran un total de tres regates, en diferents modalitats i dies, mentre que els clubs locals organitzen els tradicionals motocross i cursa americana, campionats de petanca, tennis taula, tennis i escacs.

La música també tindrà un gran pes en la celebració de la Festa Major, amb una àmplia varietat d’estils. Les actuacions més matineres seran dissabte 7 d’agost, amb les sardanes, a càrrec de la cobla Ciutat de Cornellà, i el Cubelles Rock City’10, que es trasllada al camp de futbol del Poliesportiu municipal i que presenta un cartell amb les actuacions de Beethoven R. I Whitesnaked. El ball de l’empalmada (14 d’agost) serà a càrrec de les orquestres Amoga i Mitjanit, mentre que el concert i el ball de Festa Major (15 d’agost) l’oferirà l’orquestra Montgrins. Tancaran els actes musicals les havaneres del grup Port Vell (16 d’agost), amb el tradicional rom cremat.

Hi ha però altres activitats que també tindran lloc en el marc de celebració de la Festa Major, com són la macro gimcana popular i el concurs de dibuix infantil “Fauna de Cubelles” (7 d’agost), l’espectacle gratuït “Clònica d’humor” (13 d’agost), amb l’humorista Pep Plaza; i l’espectacle de clown i animació de Pep Callau i els Pepsicolen “El Gran Xou” (16 d’agost).

CONSULTA TOT EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles