divendres, 8 d’octubre de 2010

TREURE’T L’ESO PER LLIURE

Si et vols treure la ESO, has de saber que hi ha una prova per lliure, que es convoca dues vegades a l’any per obtenir el graduat en educació secundària.

Per poder fer aquesta prova cal tenir complerts els 18 anys.

Les inscripcions són del 13 al 20 d’octubre i les proves tindran lloc el 24 i el 25 de novembre.

Per a més informació i per inscriure’t adreçat a www.gencat.cat/educacio

2 comentaris:

 1. Bones, m'agradaria saber on puc a conseguir els temaris per poder estudiar la ESO per lliure, mercii

  ResponElimina
 2. Els temaris no estan publicats, et recomanem mirar els llibres de 3r i 4t d’ESO, de les matèries que surten a la prova:

  La prova té tres àmbits que contenen les diverses àrees del currículum d'educació secundària (les persones aspirants es poden examinar d'un, de dos o dels tres àmbits).

  Àmbit de la comunicació (4 hores)
  Exercici de llengua i literatura catalanes (100 punts)
  Exercici de llengua i literatura castellanes (100 punts)
  Exercici de llengua estrangera: anglès o francès (100 punts)

  La nota d'aquest àmbit és la mitjana de les tres notes però cal obtenir un mínim de 40 punts en la prova de llengua i lteratura catalanes i en la de llengua i literatura castellanes per superar l’àmbit, encara que la mitjana sigui 5 o superior.

  Àmbit cientificotecnològic (3 hores)
  Exercicis de les matèries de ciències de la naturalesa, matemàtiques, tecnologies i aspectes relacionats amb la salut i el medi ambient.
  - Es permet l'ús de la calculadora.

  En l’avaluació dels exercicis es té en compte el plantejament, la resolució i la solució del problema. Els exercicis incomplets reben la puntuació proporcional corresponent.

  Àmbit social (2 hores)
  Exercicis de les matèries de ciències socials, geografia i història, educació per a la ciutadania i aspectes d’educació visual i plàstica i música.

  La qualificació és global per a cada àmbit; per obtenir el títol de graduat o graduada cal superar els tres àmbits (un cop superat un dels àmbits, la qualificació es consolida de manera que es manté per a convocatòries posteriors).

  També podeu trobar els models de proves d’altres anys en aquest enllaç, per veure el nivell de la prova: http://www.gencat.cat/Educacio/

  Els currículums de l’ESO el pots trobar en aquest enllaç de l’XTEC: http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php?module=Pages&func=display&pageid=7

  El més recomanable és preparar-ho en un centre de repàs o escola d’adults.

  Per qualsevol dubte més,

  joventut@cubelles.org

  ResponElimina

Nova convocatòria de la iniciativa Discover EU perquè els joves viatgin gratis per Europa amb Interrail

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d'un viat...