dimecres, 1 de desembre de 2010

DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA

Avui dia 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. El primer cas de sida del món es va diagnosticar l’1 de desembre de 1981, és per això que es celebra aquest dia. Des d’aleshores hi ha hagut més de 30 milions de morts relacionades amb el VIH/sida a tot el món, convertint-se en una de les epidèmies més destructives de la història.

El símbol utilitzat a tot el món per expressar la solidaritat amb els/les malats/es a causa de la sida, és un llaç vermell. El color vermell del llaç representa el vincle entre la sang i la passió i es remunta a una tradició nord-americana d’honorar i recordar els/les morts/es amb una cinta lligada a un arbre com a símbol d’amor i afecte per la persona desapareguda. Va néixer l’any 1991 quan un grup d’artistes de Nova York, "Visual AIDS Artists Caucus", buscaven un símbol per expressar la seva solidaritat amb les persones amb VIH/sida.

Cap comentari:

Publica un comentari

Calendari matricula PAU 2020

Del 15 de maig al 15 de juny per: Alumnes de segon de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) Matrícula lliure (per millo...