Pàgines

dijous, 3 de novembre del 2011

Més de 300 instituts participen en el programa PIDCES. I Cubelles n'és un!

El 25 d'octubre passat es va realitzar, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, la sessió anual de formació dels dinamitzadors i dinamitzadores del Programa PIDCES, impulsat per l'Àrea d'Atenció a les Persones, a través de l'Oficina del Pla Jove de la Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania. El Programa arriba actualment a 111 municipis i dóna cobertura a 308 instituts de la comarques de Barcelona.

Els PIDCES (Programa d'informació i dinamització als centres d'educació secundària) és una iniciativa oberta a tots els municipis de les comarques de Barcelona que desenvolupen actuacions als instituts per tal de promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants. Aquest programa es concreta a cada municipi i a cada institut amb la presència i l'atenció als joves i adolescents a través del punt d'informació jove.

El punt d'informació jove és un espai d'atenció presencial estable a l'institut que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi centre com en el seu entorn més proper, el barri i el municipi. L'atenció presencial es concreta en un dia a la setmana durant l'hora del pati, tot i que les intervencions normalment són moltes més (formació i coordinació de delegats, organització de campanyes informatives, activitats de dinamització...).

La inauguració de la jornada, que va tenir lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison, va anar a càrrec de la diputada adjunta d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació, Mireia Solsona, qui va assegurar que «el programa PIDCES dóna resposta justament a aquesta necessitat de descentralització de la informació per arribar a tots i totes. Amb el PIDCES tenim l'oportunitat d'entrar als IES. Des del programa es treballa per promoure tot un seguit d'accions que fomentin l'acompanyament i ofereixin les eines i estratègies necessàries per capacitar als nostres joves en aquest aprenentatge».

Així mateix, la diputada va afirmar que és important «la dinamització per aconseguir un veritable protagonisme cívic dels i les joves, que puguin participar en el desenvolupament de les seves pròpies vides i al mateix temps que es converteixin en actors participatius de l'esfera pública. I en aquesta tasca cal el compromís i la responsabilitat de l'administració local i la supralocal, com és el nostre cas».



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles