Pàgines

dijous, 3 de maig del 2012

EL TRACA A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COM A BONA PRÀCTICA

El Traca (Pla de prevenció de drogodependències) s’ha presentat com a bona pràctica a la Diputació de Barcelona.

El Consell Comarcal del Garraf coordina el Pla de prevenció de drogodependències “Traca” per Canyelles, Cubelles i Olivella

El dimecres passat, 25 d’abril, es va presentar el Pla de prevenció de drogodependències “Traca” com a bona pràctica dins la jornada de formació “PIDCES, activitats de promoció de la salut”, organitzada per la Diputació de Barcelona.

Aquesta jornada anava dirigida a professionals dels serveis d’informació juvenil dels centres de secundària de Barcelona. Hi van participar Marta Soler i Txell Sastre, tècnica i dinamitzadora de Joventut de Cubelles, i Berta Morera, tècnica del Servei Comarcal de Joventut del Garraf. A banda del “Traca”, la secció de Bones Pràctiques va incloure un programa de prevenció d’accidents de trànsit i un projecte sobre educació afectiva.

El Pla de prevenció de drogodependències, coordinat pel Consell Comarcal del Garraf, té com a objectiu prevenir i reduir el consum de drogues, promovent estils de vida saludables als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella.

Dins del Pla, que funciona des de l’any 2009, es desenvolupen activitats preventives com xerrades als centres educatius, espais joves i entitats. També es realitzen trobades amb famílies i formació a altres agents socials. El Traca també inclou un projecte de mesures educatives i alternatives a la sanció per consum i/o tinença de drogues al carrer en menors d’edat, que busca commutar la sanció podent assistir a un programa educatiu i preventiu.

Per reforçar les accions, des del Pla s’han editat diversos materials preventius sobre el consum de drogues que es poden sol·licitar al Servei de Joventut del Consell Comarcal del Garraf.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles