Pàgines

dimecres, 17 d’octubre del 2012

LES COMPETÈNCIES PROFESSIONALS, LA NOVA TENDÈNCIA EN LA CERCA DE FEINA

Conèixer quines són les principals qualitats dels candidats ja és imprescindible per a qualsevol empresa.

Les competències professionals són les capacitats que tenim per a posar en pràctica tots els nostres coneixements, habilitats i valors en l'àmbit laboral. Unes qualitats que precisament en els darrers anys han adquirit una especial importància en els processos de selecció.

És ara quan les emprese s'han començat a veure saturades de possibles candidats pugnant pel mateix lloc de treball. Una quantitat enorme d'aspirants que inevitablement tornen més complexa i difícil l'elecció del millor professional.

Ja no és necessari tan sols un coneixement teòric i una experiència professional, sinó que és necessari un coneixement personal i professional sobre un mateix.

Podem definir doncs, dotze competències clau:

1. Capacitat per innovar: oferir creativitat i originalitat. Un estil innovador permet pensar de quina manera es pot millorar el futur.

2. Capacitat per treballar amb rigor: treballar amb qualitat i meticulositat.

3. Capacitat analítica: entendre i analitzar de forma profunda la informació. Ens ajuda a avaluar problemes, argumentar un punt de vista basant-nos en fets concrets i decidir la forma més adequada d'actuar.

4. Capacitat per dirigir: inspirar i integrar a altres per a desenvolupar-se en un lloc de treball. Es tracta de l'habilitat de influir en els altres i generar autoritat, un factor imprescindible per liderar.

5. Capacitat per comunicacr-se: transmetre informació eficaçment i comunicar opinions amb seguretat, confiança i convicció.

6. Capacitat per interactuar: desenvolupar relacions amb altres, interactuar i ser més visible que altres persones. Això permet tenir més contactes i en conseqüència més oportunitats de desenvolupament professional.

7. Capacitat per treballar en equip: iniciar i oferir col·laboració, atenció i suport cap als companys que també fa que es prioritzin les necessitats d'altres persones per sobre de les d'un mateix.

8. Capacitat per gestionar l'estrès: treballar amb un alt nivell de pressió i responsabilitat i tendència a aguantar els reptes i les demandes que ens imposa el treball.

9. Capacitat d'adaptació: acceptar els canvis i les novetats de forma positiva veient-ne els beneficis i a acceptar noves formes de fer les coses.

10. Capacitat per organitzar: coordinar i estructurar activitats, a més a més de tenir les coses ben organitzades. Implica posar atenció en l'estructura de la feina, cosa que comporta que es contribueixi de forma important en el desenvolupament de diferents projectes alhora.

11. Capacitat d'orientació cap a l'assoliment: contribuir a la consecució de resultats i a aconseguir objectius.

12. Capacitat d'especialització: obtenir coneixements en àrees especialitzades, focalitzant-nos en els detalls i en els procediments. Contribueix especialment a assegurar que les coses es facin adequadament i al millor nivell.

Tots tenim capacitats, no obstant, tant sols unes poques d'elles són les que determinaran on es troba eñ nostre vertader valor com a professionals. Tenir clar quines són, ens ajudarà a coneixer-nos millor, a saber com destacar i a ampliar els nostres horitzons professional.

FONT: Post de dimecres 18/07/2012 a "RRHH Digital" que recull opinions de Josep Viladomat, CEO de "marketyou" en col·laboració amb "Saville Consulting"

Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles