Pàgines

dimarts, 22 de gener de 2013

16 joves del projecte “Si ens preparem, podrem” comencen pràctiques al Garraf

Els joves que van finalitzar el curs teòric, realitzaran 80 hores de pràctiques en empreses dels àmbits d'agricultura i jardineria.

La setmana passada va començar el període de pràctiques per als joves participants al projecte "Si ens preparem podrem". Es tracta d'un programa experimental i innovador, per a la inserció laboral a mida de joves entre 16 i 30 anys en situació d'atur i amb un baix nivell formatiu.

Aquest projecte contempla diverses sessions d'orientació, formació i insrció laboral, especialment en el sector agrari, en empreses del territori. Durant els mesos d'octubre a desembre, a banda de formació bàsica de reforç per a l'obtenció del graduat en ensenyament secundari, els joves van realitzar tres mòduls formatius en els àmbits d'agricultura i jardineria, amb docents del Garraf.

Per tal de complementar aquesta formació teòrica, els 16 joves que van finalitzar el curs han iniciat un període de 80 hores de pràctiques en una empresa o entitat del municipi, en l'àmbit escollit. Les empreses que estan col·laborant en aquest projecte són Jardiland i El Ventall (Fundació Sta. Teresa) a Cubelles; Jardineria Sitges, Botànics i Fundació Hospital De St. Joan de Sitges; Jardineria Ripoll a Vilanova i les brigades municipals de St. Pere de Ribes, Sitges i Canyelles. A cadascuna d'aquestes empreses i entitats hi ha un tutor/a que garanteix l'aprofitament de la formació i seguiment del jove.

Un cop finalitzin les pràctiques es durà a terme una jornada de tancament del projecte, on els joves podran aplicar els coneixements obtinguts en la creació d'un hort a la LLar d'Infants La Moixiganga de Sitges.

Aquest projecte s'emmarca en el Pla de Concertació de la XBMQ 2012 de la Diputació de Barcelona i es duu a terme amb el treball en xarxa liderat pel Consell Comarcal del Garraf amb els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Cubelles, Sitges, Canyelles i Olivella i la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada