dimarts, 5 de febrer de 2013

Dia de la Internet més Segura 2013

El 5 de febrer se celebra mundialment el Safer Internet Day (Dia de la Internet Segura), una jornada promoguda per la Comissió Europea i la INSAFE (la Xarxa Europea per a una Internet Segura), que se celebra cada any al febrer amb l'objectiu de promoure a tot el món un ús responsable i segur de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), especialment entre menors i joves. Aquest any, l'esdeveniment es desenvolupa sota el lema "Connecta't amb respecte", amb el qual es vol posar de manifest, especialment entre els joves i menors d'edat, la necessitat de mantenir a la xarxa les normes bàsiques de respecte que s'apliquen a les relacions personals i socials fora de la xarxa, i impulsar així el respecte com a valor fonamental entre els joves per a una navegació segura i saludable per Internet. Darrerament s'ha posat èmfasi en les pàgines de Facebook anomenades "Informer" que publiquen informació que usuaris envien i que l'administrador publica, garantint l'anonimat de la font. S'ha detectat que en aquestes pàgines hi ha una manca de respecte, motiu pel qual s'ha treballat en una sèrie d'orientacions per a la comunitat educativa sobre el mal ús d'aquestes pàgines. 

Orientacions per al tractament del mal ús de les pàgines INFORMER

Amb el lema d'aquest any, sobre els drets a la xarxa i les responsabilitats, la Generalitat vol fer una crida a tots els agents clau - infants i joves, pares i mares, educadors i professorat, i proveïdors de serveis TIC - a sensibilitzar-nos vers la coresponsabilitat a Internet per fer-ne un lloc més segur i millor per a tothom.

Xarxa Insafe de la UE
Dia de la Internet més Segura (Safer Internet Day)
Vídeo sobre la jornada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nova convocatòria de la iniciativa Discover EU perquè els joves viatgin gratis per Europa amb Interrail

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d'un viat...