Pàgines

dimarts, 2 d’abril del 2013

L'Espai Jove, punt d'informació de referència al Cubelles Comunica


L’Espai Jove, ubicat al Centre Social de Cubelles, és l’equipament juvenil amb el que compta el municipi de Cubelles. Durant els seus sis anys de funcionament, l’Espai Jove de Cubelles, s’ha convertit en un espai de referència pels i les joves de 12 a 30 anys fina al punt que el 2012 van registrar-se més de 2.000 consultes.

Aquesta tendència es manté a l'alça gràcies als diversos serveis que s'ofereixen a banda del servei d'informació juvenil, com la DVDteca, la viatgeteca, la sala d'estudi i trobada, la disponibilitat de connexió a internet i programació d'activitats.

També es dóna suport en el procés de recerca de feina, i es posa a l'abast tota la informació sobre la formació acadèmica i la formació no reglada que els i les joves tenen a l'abast, així com altres temes d'interès com són la mobilitat juvenil, salut, cultura, participació i associacionisme i oci i lleure.
Dues eines que resulten molt útils per dinamitzar la informació són el blog i el facebook de l’Espai Jove (www.espaijovecubelles.blogspot.com ). El blog, des de la seva posada en funcionament l’any 2008, ha anat creixent en el seu nombre de visitants. Fins a dia d’avui s’han fet 134.079 visualitzacions del blog. Durant el febrer de 2013 hi ha hagut 7.024 visites.

PIDCES

L’Espai Jove es desplaça un cop per setmana a cada institut del municipi, durant l’hora del pati, apropant la informació més destacada i actualitzada als seus alumnes. És l’anomenat programa PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària), pel que es rep suport de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.
A través del PIDCES es dinamitza la informació, i els joves es familiaritzen amb l’Espai Jove, amb la informadora de l’equipament i amb els serveis que s’ofereixen. També es col•labora amb els centres educatius en esdeveniments puntuals, com per exemple el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, i s’organitzen tallers de diverses temàtiques a les aules.

Es compta amb una mitjana de 40 consultes al mes d’alumnes a l’institut durant l’hora del pati.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller de foto amb el mòbil a Cubelles