Pàgines

dimecres, 18 de setembre del 2013

La Generalitat prioritza la formació amb contractació de joves i aturats sense prestacions per generar més oportunitats de feina

El Pla Inserjoves 2013, amb 50 milions d’euros, beneficiarà directament 33.100 joves, una xifra que es podrà incrementar per la reserva del 25% de places a joves d’altres programes

El Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha elaborat un pla de polítiques actives d’ocupació en què hi predominen els programes mixtos, de formació i contractació, prioritzant els dos col•lectius que a dia d’avui necessiten d’una atenció especial: les persones en atur de llarga durada i els joves menors de 30 anys.

El pla es desenvoluparà tant a través del Pla Inserjoves 2013, novetat d’enguany, com amb una reserva del 25% pel que fa a la resta de places que s’ofereixen a través dels programes del SOC.

Inserjoves 2013 tindrà uns 33.109 beneficiaris potencials directes, dels quals un mínim de 3.607 podran accedir a un contracte de treball a través dels programes ‘Joves per l’Ocupació’ i ‘Fem Ocupació per a Joves’. A més, el Pla també inclou iniciatives únicament formatives: el ‘Programa de Suport als Joves Universitaris’, el ‘Programa de Qualificació Professional Inicial’ i els programes d’intercanvis internacionals ‘Leonardo i Eurodissea’.

Pel que fa a la reserva d’un 25% de les places en la resta de programes del SOC, permetrà al Departament d’Empresa i Ocupació treballar perquè, a finals d’any, un 50% dels joves aturats –de tots els nivells acadèmics- accedeixi a la garantia juvenil; aquest és el principi imposat per Europa, que implica que qualsevol persona entre 16 i 24 anys en situació d’atur hagi d’accedir a una oferta formativa, de pràctiques o laboral, en un període màxim de 4 mesos. 

Entre el programa Inserjoves i la reserva per a joves en la resta de programes, el Govern destinarà 50 milions d’euros a lluitar contra l’atur juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles