Pàgines

divendres, 11 d’octubre del 2013

Cubelles ja disposa de Seu electrònica

Des d’avui ja poden començar a fer-se tràmits online amb la mateixa validesa legal que la tramitació presencial

L’Ajuntament de Cubelles ja ha posat en marxa la seva Seu electrònica (Seu-e), la plataforma que permet realitzar tràmits i gestions a través d’Internet amb la mateixa validesa legal que la tramitació presencial a l’OPIC.

Inicialment poden fer-se set tràmits telemàtics, presentar una instància genèrica, comunicar incidències a la via pública, inscriure’s al Servei d’Orientació Laboral de Cubelles (SOLC), comunicar dades bancàries, presentar reclamacions a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), demanar cita amb càrrecs electes o presentar queixes i/o suggeriments.

A banda d’aquests, també s’ofereix un catàleg de 13 tràmits pels quals es poden descarregar els documents necessaris, però que encara serà necessari anar-los a presentar de forma presencial a l’OPIC. Paulatinament però, s’aniran ampliant els tràmits que podran fer-se 100% de manera telemàtica, des de casa i sense necessitat de desplaçar-se.

L'accés a la Seu electrònica de l'Ajuntament de Cubelles es pot fer des del web municipal www.cubelles.cat, a la barra superior del menú principal.

Certificat digital
Per poder validar els tràmits que permet fer la Seu-e cal disposar d’un certificat digital, un document identificador personal que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades enviades, així com la seva confidencialitat, ja que està emès per administracions avalades. També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les dades personals.

Els certificats disponibles són el DNI electrònic que emet el ministeri de l’Interior (www.dnielectronico.es) i l’idCAT que emet l'Agència Catalana de Certificació – CATCert (www.idcat.cat).

+info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller de foto amb el mòbil a Cubelles