dimarts, 3 de desembre de 2013

Curs de cooperació i voluntariat per a joves

Si estàs pensant en marxar a l’estranger...  i encara no saps quines opcions pots triar?

T’explicarem quines són les diferències entre fer voluntariat, cooperació o estades solidàries a l’estranger.

Són moltes les activitats d’aquest tipus que es poden fer. És necessari orientar les  persones interessades en la seva presa de decisió. Hi ha opcions molt diverses i que a vegades porten confusió. Així us ajudarem a distingir entre camps de treball, estades solidàries, intercanvis internacionals, servei de voluntariat europeu, cursos de cooperació sobre el terreny, brigades de solidaritat, etc.

Explicarem les diferències entre anar a fer de voluntari amb un projecte tancat o anar per lliure i entre anar a fer de voluntari o anar a fer de cooperant.

Programa

Mòdul 1. Introducció. Cubelles i la "Carta Europea de salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat": la cohesió social més enllà de les fronteres.  Què pots fer-hi tu?
Mòdul 2. Set opcions de compromís social pels joves: camps de treball, estades solidàries, intercanvis internacionals, servei de voluntariat europeu, cursos de cooperació sobre el terreny, brigades de solidaritat, i cooperació. Diferències entre voluntaris i cooperants. El voluntariat, tipologies i formació específica
Mòdul 3. Què és la cooperació internacional?  Habilitats i algunes coses que cal saber, com s’organitza i com es desenvolupa un projecte. Drets i deures: el decàleg d'un cooperant. Diferències entre projectes de desenvolupament i emergències.
Mòdul 4. Obrir-se al món, oportunitats en l'àmbit internacional. El Servei de voluntariat europeu, hi puc participar? Tipus, característiques i durada dels projectes. Com se sol·licita i es financia?  Presentarem bones pràctiques.

Dirigit a joves de 16 a 25 anys.
Inscripcions a l'Espai Jove fins el 18 de desembre.


Lloc
Espai Jove

Horari
Dilluns 23 i divendres 27 de 9:30 a 13:30

Preu
Gratuït

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nova convocatòria de la iniciativa Discover EU perquè els joves viatgin gratis per Europa amb Interrail

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d'un viat...