Pàgines

dimarts, 3 de desembre del 2013

Curs de cooperació i voluntariat per a joves

Si estàs pensant en marxar a l’estranger...  i encara no saps quines opcions pots triar?

T’explicarem quines són les diferències entre fer voluntariat, cooperació o estades solidàries a l’estranger.

Són moltes les activitats d’aquest tipus que es poden fer. És necessari orientar les  persones interessades en la seva presa de decisió. Hi ha opcions molt diverses i que a vegades porten confusió. Així us ajudarem a distingir entre camps de treball, estades solidàries, intercanvis internacionals, servei de voluntariat europeu, cursos de cooperació sobre el terreny, brigades de solidaritat, etc.

Explicarem les diferències entre anar a fer de voluntari amb un projecte tancat o anar per lliure i entre anar a fer de voluntari o anar a fer de cooperant.

Programa

Mòdul 1. Introducció. Cubelles i la "Carta Europea de salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat": la cohesió social més enllà de les fronteres.  Què pots fer-hi tu?
Mòdul 2. Set opcions de compromís social pels joves: camps de treball, estades solidàries, intercanvis internacionals, servei de voluntariat europeu, cursos de cooperació sobre el terreny, brigades de solidaritat, i cooperació. Diferències entre voluntaris i cooperants. El voluntariat, tipologies i formació específica
Mòdul 3. Què és la cooperació internacional?  Habilitats i algunes coses que cal saber, com s’organitza i com es desenvolupa un projecte. Drets i deures: el decàleg d'un cooperant. Diferències entre projectes de desenvolupament i emergències.
Mòdul 4. Obrir-se al món, oportunitats en l'àmbit internacional. El Servei de voluntariat europeu, hi puc participar? Tipus, característiques i durada dels projectes. Com se sol·licita i es financia?  Presentarem bones pràctiques.

Dirigit a joves de 16 a 25 anys.
Inscripcions a l'Espai Jove fins el 18 de desembre.


Lloc
Espai Jove

Horari
Dilluns 23 i divendres 27 de 9:30 a 13:30

Preu
Gratuït

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles