Pàgines

divendres, 17 de gener del 2014

CATALUNYA GARANTEIX L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA A TOTS/ES ELS/LES CIUTADANS/ES

Nota informativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Es mantindrà l'assistència sanitària pública a ciutadans de Catalunya que hagin residit temporalment a l'estranger i que retornin a Catalunya.

El passat 1 de gener va entrar en vigor una norma estatal sobre el dret a les prestacions sanitàries que afecta a ciutadans de Catalunya que en algun moment hagin residit temporalment a l'estranger i que retornin a Catalunya, en què es deixava sense efecte aquest dret si havien estat més de 90 dies residint en un país estranger.
 
El Servei Català de la Salut mantindrà l'assistència sanitària pública a aquestes persones, mentre continuïn empadronades a Catalunya o des del moment que s'empadronin novament en el seu retorn, sempre que no tinguin rendes superiors a 100.000 euros.
 
Cal tenir present que la cobertura assistencial sota el reglaments comunitaris o de convenis específics amb altres països és responsabilitat exclusiva del Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).
 
El Departament de Salut i el Servei Català de la Salut consideren que l'accés a l'assistència sanitària és un dret universal, vinculat a les necessitats assistencials de les persones.

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles