divendres, 17 de gener de 2014

CATALUNYA GARANTEIX L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA A TOTS/ES ELS/LES CIUTADANS/ES

Nota informativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Es mantindrà l'assistència sanitària pública a ciutadans de Catalunya que hagin residit temporalment a l'estranger i que retornin a Catalunya.

El passat 1 de gener va entrar en vigor una norma estatal sobre el dret a les prestacions sanitàries que afecta a ciutadans de Catalunya que en algun moment hagin residit temporalment a l'estranger i que retornin a Catalunya, en què es deixava sense efecte aquest dret si havien estat més de 90 dies residint en un país estranger.
 
El Servei Català de la Salut mantindrà l'assistència sanitària pública a aquestes persones, mentre continuïn empadronades a Catalunya o des del moment que s'empadronin novament en el seu retorn, sempre que no tinguin rendes superiors a 100.000 euros.
 
Cal tenir present que la cobertura assistencial sota el reglaments comunitaris o de convenis específics amb altres països és responsabilitat exclusiva del Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).
 
El Departament de Salut i el Servei Català de la Salut consideren que l'accés a l'assistència sanitària és un dret universal, vinculat a les necessitats assistencials de les persones.

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols dir la teva sobre el futur del passeig Vilanova?

L’Ajuntament de Cubelles ha obert el procés participatiu de la futura reforma del Pg. de Vilanova.  El passeig de Vilanova és l’eix verteb...