Pàgines

dimecres, 26 de març del 2014

Neix l'Espiga 21, la coral jove del Cor l'Espiga

Una quinzena de persones ja assagen un repertori propi, més modern i mogut que el del Cor l'Espiga. S'han batejat com l'Espiga 21 i el projecte ha nascut en part gràcies al programa de TV3 Oh Happy Day que va permetre demostrar que les corals poden anar més enllà de les formacions i les cançons habituals. L'objectiu és estrenar-se en el Festival de Cant Coral de Cubelles previst per l'1 de maig.

Neix l'Espiga 21, la coral jove del Cor l'Espiga de Cubelles. Una quinzena de persones ja assagen un repertori propi, més modern i mogut que el del Cor l'Espiga. S'han batejat com l'Espiga 21 i el projecte ha nascut en part gràcies al programa de TV3 Oh Happy Day que va permetre demostrar que les corals poden anar més enllà de les formacions i les cançons habituals. L'objectiu és estrenar-se en el Festival de Cant Coral previst per l'1 de maig.

La directora del Cor l'Espiga, Glòria Carretero, ha explicat per a Ràdio Cubelles que tot i que el moviment de les corals catalanes és molt popular i disposa d'una llarga trajectòria històrica cal admetre que el programa de TV3 els ha ajudat a trencar barreres.
Actualment ja hi ha 15 persones que assagen periòdicament i s'han posat el Festioval de Cant Coral, l'1 de maig, com a data d'estrena.

Segons Glòria Carretero, directora del Cor l'Espiga, no és que a Cubelles no hi hagués cantants joves sinó que no trobaven el seu lloc.

L'espiga 21 cantarà temes més actuals amb una posada en escena més moguda, cosa que no permet la formació del Cor l'Espiga. L'entitat veu d'aquesta manera com es compleix un dels seus objectius perseguit els darrers anys, atraure altres generacions cap el cant coral. Els resultats es podran escoltar el proper 1 de maig en el que serà el 10é Festival de Cant Coral oganitzat pel centenari Cor l'Espiga de Cubelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles