dijous, 15 de gener de 2015

Sortida a la Maternitat d'Elna

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Cubelles organitza el dia 8 de Febrer la sortida a la Maternitat d'Elna per només 2€ amb l'autora del llibre Assumpta Montellà com a guia

La sortida serà:

8:00 Sortida en autobús de Cubelles
11:00 Platja d'Argelers i cementiri dels espanyols. Lectura de poemes i cartes d'exiliats i explicació de l'exili republicà.
12:30 Cotlliure. Visita de la tomba de Machado. Lectura dels seus poemes. Passejada per Cotlliure i dinar (pícnic).
15:00 Entrada a la Maternitat d'Elna. Explicació de tota la seva història, de com funcionava, que passava amb les mares, els nadons, i sobretot, la figura de la seva fundadora, l'Elisabeth Eidenbenz.
17:00 Tornada
20:00 Arribada a Cubelles

Coneixerem la història d'Elizabeth Eindenbenz, dona emprenedora i solidària que després de la difícil arribada a França de les persones exiliades i l'amarga rebuda per part dels francesos a les platges d'Argelers, enmig d'aquesta situació, va crear una maternitat a Elna, prop d'Argelers, on acollia les dones embarassades dels camps de concentració perquè poguessin donar a llum en bones condicions.

Confirmació d'assistència a: igualtat@cubelles.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols dir la teva sobre el futur del passeig Vilanova?

L’Ajuntament de Cubelles ha obert el procés participatiu de la futura reforma del Pg. de Vilanova.  El passeig de Vilanova és l’eix verteb...