Pàgines

dimarts, 11 d’abril del 2017

S’engega una campanya de prevenció de conductes associades al consum de cànnabis

La iniciativa s’inclou dins del Pla de prevenció de drogodependències TRACA

El Pla de prevenció de drogodependències de Cubelles, Canyelles i Olivella (TRACA) ha preparat una campanya per a la prevenció de conductes associades al consum de cànnabis.

La iniciativa respon a la detecció d’afectacions d’esferes de la vida dels consumidors habituals de cànnabis, menors i majors d’edat, en els que s’aprecia un canvi important en l’actitud envers la vida (consum a totes hores, evitació de responsabilitats...) que provoca que sovint es deixin de banda algunes obligacions o un temps de lleure saludable i que l’oci giri únicament al voltant del consum de la substància.

La campanya està formada per tres imatges amb eslògans diferents segons al públic al que es dirigeix. Per al segment adolescent, sota el lema Estàs amb qui has d’estar?, es treballa en com afecta el consum de cànnabis a les inquietuds dels nois i noies i al risc de viure el temps de lleure d’una manera no positiva. Per al públic jove, el títol és Estàs on has d’estar? i incideix en l’afectació del consum a la concentració i al rendiment escolar. Finalment, en el cas dels adults, l'eslògan Estàs com has d’estar? se centra en com afecta a l’esfera laboral.

Aquesta campanya també consta d’un fullet entorn el cànnabis, sota el títol Amb què ens estem liant?, elaborat conjuntament pel TRACA i l’INDROGS (Pla de drogues de Vilafranca del Penedès), en el que hi han participat quinze joves de la comarca del Garraf i quinze de l’Alt Penedès sancionats per consum i/o tinença de drogues i que han estat els encarregats de, a partir de les indicacions dels tècnics especialitzats, cercar les millors paraules per transmetre els missatges que es volien treballar.

Les regidories de Joventut de Cubelles, Canyelles i Olivella treballen la prevenció del consum de drogues legals i il·legals a través del TRACA des de l’any 2009. L’últim Pla, corresponent al període 2017-2020, es va aprovar pel Ple municipal el 21 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles