dilluns, 14 de maig de 2018

Ajuntament, TRACA i El Cubell fan una campanya per un Cerkabirra més cívic

Es cerca la complicitat de tots els agents implicats en l'activitat que se celebra el 19 de maig

Des del servei de Joventut de l’Ajuntament, la Policia Local, el pla de prevenció de drogodependències TRACA i l’associació El Cubell, organitzadora del Cerkabirra, s’estan fent un seguit d’accions per prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat i les conductes poc respectuoses i incíviques associades a l’abús de l’alcohol en totes les franges d’edat. 

Per tal d’incidir en el susceptible consum d’alcohol per part de menors d’edat pel Cerkabirra, des de la Policia Local, Joventut i TRACA s’està fent una campanya amb els comerços de la vila per tal d’evitar el màxim possible que es vengui alcohol a menors, que aquest destinen a fer botellot a les proximitats de la zona on es celebra l’esdeveniment. Aquesta campanya consisteix en recordar als comerços la importància de no vendre alcohol a menors, a més de proporcionar-los un adhesiu i un cartell que hauran de col·locar en una zona visible.

També s’ha contactat amb els instituts per tal que facin arribar un escrit a les famílies de l’alumnat de 3r d’ESO i cursos superiors amb recomanacions de com encarar les primeres sortides nocturnes dels fills i filles des de l’àmbit familiar. 

El mateix dia de la festa es té preparat un decàleg adreçat als adolescents i a les persones més joves que, tot i recomanar que no el facin, opten per fer botellot al carrer. En aquest decàleg es donen recomanacions encarades a evitar o disminuir al màxim els riscos associats al consum d’alcohol, tant riscos per la pròpia salut com per les demés persones i l’entorn.

A més d’aquestes accions més centrades en menors d’edat, des de l’entitat organitzadora, amb el suport de l’Espai Jove i el TRACA, també s’ha preparat una campanya adreçada a totes les persones que assiteixen al Cerkabirra sota el lema 'Que no se te’n vagi la pinça', amb l’objectiu de promoure actituds cíviques i respectuoses amb les persones i l’entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PROGRAMA XIII FESTA JOVE