Pàgines

dilluns, 1 d’abril de 2019

El TRACA engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques

El Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA, desenvolupat pels ajuntaments d’Olivella, Canyelles i Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf, engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques amb la que s'informarà dels efectes negatius del consum d’aquestes begudes com l’augment del ritme cardíac i la pressió arterial.

A través de la campanya es vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquests refrescos que es venen com a begudes energètiques, quan en realitat es tracta de líquids estimulants, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme. La campanya s’adreça a menors d’edat i les seves famílies, donat que s’ha detectat un increment en el consum d’aquestes begudes, sovint utilitzant-les com a part del berenar. Es tracta de begudes sense alcohol, amb una alta composició de cafeïna i sucre, així com colorants i potenciadors de gust. Popularment se’ls atribueixen efectes energètics que no són reals, i tampoc serveixen com a begudes isotòniques, és a dir, aquelles que podrien prendre les persones adultes i que aporten al cos substàncies perdudes durant activitats físiques de llarga durada i gran intensitat.

En el marc de la campanya s’ha elaborat un fullet i un conjunt de pòsters i adhesius, per a informar sobre els ingredients de les begudes energètiques i els seus efectes físics i emocionals. El fullet alerta sobre els problemes que pot produir el consum d’aquestes begudes en menors, en persones amb TDHA, diabetis, malalties cardiovasculars o alteracions dels sistema nerviós i en dones embarassades, i també indica els riscos de combinar-les amb l’alcohol. Així mateix, des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha fet un vídeo d’animació amb la participació d’alumnes del Projecte Onada de l’Institut Cubelles, l’Espai Jove, El Taller de Cinema i el TRACA.


Tots els materials de la campanya es distribuiran en les activitats i esdeveniments on el TRACA participa fent propostes d’oci saludable i fomentant les conductes respectuoses i cíviques entre joves, com festes majors, concerts i festivals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada