dimecres, 22 de febrer de 2012

Preinscripció per al curs 2012-2013


Les novetats més rellevants del procés d'enguany es deuen a l'adequació als exàmens de setembre en l'ESO i en el primer curs de batxillerat .

En els propers dies es publicarà la resolució del Departament d'Ensenyament per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics per al curs 2012-2013.

La proposta de resolució manté els mateixos criteris generals i complementaris d'admissió d'alumnes i els barems que es van aplicar el darrer curs, així com el procediment que cal seguir i la documentació que cal aportar.

Les novetats més rellevants del procés d'enguany es deuen a l'adequació als exàmens de setembre en l'ESO i en el primer curs de batxillerat .
A tall de resum, les novetats són:

◦Reducció del termini entre l'inici de la preinscripció i la matriculació, especialment al segon cicle d'infantil i als ensenyaments obligatoris.
◦Separació dels terminis de matrícula ordinària d'ESO en dues parts, una per a primer d'ESO coincident amb el segon cicle d'educació infantil i l'educació primària, i una altra, a finals de juny i posterior a l'avaluació de l'ESO, per a 2n, 3r i 4t curs.
◦Establiment d'un termini extraordinari de matrícula al setembre, després dels exàmens, per a ESO i 1r de batxillerat.
◦Unificació de terminis entre cicles de formació professional i cicles d'arts plàstiques i disseny.
◦L'alumnat que hagi participat en la preinscripció d'ESO o batxillerat, que tingui plaça assignada i que estigui pendent dels exàmens de setembre, tindrà reserva de plaça si la confirma en el període establert.
◦L'alumnat de les seccions d'institut haurà de participar en la preinscripció de batxillerat si vol cursar aquests ensenyaments. Aquest alumnat tindrà preferència d'accés per cursar el batxillerat a l'institut o instituts als quals la secció estigui adscrita.

El període de presentació de sol·licituds per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria es preveu entre el 19 i el 30 de març.

Per als ensenyaments postobligatoris es preveu un calendari en dates semblants al curs anterior:

◦Del 14 al 25 de maig, per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.

◦Del 28 de maig al 8 de juny, per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nova convocatòria de la iniciativa Discover EU perquè els joves viatgin gratis per Europa amb Interrail

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d'un viat...