Pàgines

dimarts, 29 de maig del 2012

CAMPANYA DE RECICLATGE DE MÒBILS

CAMPANYA DE RECICLATGE DE MÒBILS PER A PROTEGIR ELS ECOSISTEMES AFRICANS

A Espanya existeixen avui dia més de 56.000.000 de línies de telèfons mòbils per a poc més de 46 milions d’habitants. A aquest impressionant número de terminals cal afegir-hi aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la tassa de reciclatge menor al 5%. Si multipliquem aquests números pels països de l’anomenat “món desenvolupat”, les xifres són esfereïdores.


EXPLOTACIÓ DEL COLTAN
Al mateix temps, l'explotació del coltan i la casiterita, valuosos minerals que es fan servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels enfrontaments que produeixen milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. Per a satisfer la nostra creixent demanda, la mineria il·legal fa servir ma d’obra semi-esclavitzada, destruint a més, els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

Aportant el teu mòbil en desús a la campanya pots ajudar a:

- REUTILITZAR terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components.
- RECICLAR elements útils i disposar adequadament de materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
- RECAPTAR FONS PELS PROGRAMES DE DESENVOLUPAMENT, EDUCACIÓ I CONSERVACIÓ AL CONGO, com el Centre de Recuperació de Ximpanzés de l'Institut Jane Godall a tchimpounga. Allí es té cura de més de 150 ximpanzés rescatats, i es duen a terme programes d'educació i desenvolupament sostenible amb la comunitat local.

Punt de recollida: Espai Jove de Cubelles
+info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles