Pàgines

dimarts, 3 de juliol del 2012

Nous PQPI a Sant Pere de Ribes

Les preinscripcions al Programa de Qualificació Professional Inicial es poden fer del 27 de juny al 6 de juliol a les OAC.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes durant el curs 2012-2013, oferirà per primera vegada un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) en la modalitat de Transició al Treball o PTT (Programa de Transició al Treball). Es tracta d'un programa formatiu coofinançat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, adreçat a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat en educació secundària obligatòria (ESO).

Aquesta oferta formativa, vinculada a l'ensenyament professional i entesa com a via per accedir a un ofici o feina amb un alt component de pràctiques i/o estades a empreses, constarà de dues especialitats formatives: 'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar' i 'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic'. La preinscripció estarà oberta del 27 de juny al 6 de juliol de 2012 i es farà a les Oficines d'Atenció Ciutadana del municipi.

A través d'aquests cursos, amb una durada d'un any escolar, es qualificarà professionalment a 33 joves que obtindran titulacions de certificat de professionalitat de nivell 1. Aquests joves, a més de les competències professionals relacionades amb l'especialitat, també treballaran el desenvolupament de competències bàsiques relacionades amb els recursos personals, coneixement de l'entorn social i professional i aprenentatges instrumentals bàsics. D'altra banda cal destacar que el programa compta amb un mòdul de pràctiques en empresa, a través del qual els joves tindran l'oportunitat de conèixer el sector professional i el mercat laboral.

Un cop finalitzada la formació en especialitat i en competències bàsiques els joves podran accedir a realitzar les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà o a cursar les assignatures pendents en cada cas per obtenir el Graduat en Educació Secundària a través de l'Escola de Persones Adultes municipal o a través de l'IOC (Institut Obert de Catalunya), del qual l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes esdevindrà centre de suport a partir del curs 2012-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles