dimarts, 3 de juliol de 2012

Nous PQPI a Sant Pere de Ribes

Les preinscripcions al Programa de Qualificació Professional Inicial es poden fer del 27 de juny al 6 de juliol a les OAC.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes durant el curs 2012-2013, oferirà per primera vegada un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) en la modalitat de Transició al Treball o PTT (Programa de Transició al Treball). Es tracta d'un programa formatiu coofinançat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, adreçat a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat en educació secundària obligatòria (ESO).

Aquesta oferta formativa, vinculada a l'ensenyament professional i entesa com a via per accedir a un ofici o feina amb un alt component de pràctiques i/o estades a empreses, constarà de dues especialitats formatives: 'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar' i 'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic'. La preinscripció estarà oberta del 27 de juny al 6 de juliol de 2012 i es farà a les Oficines d'Atenció Ciutadana del municipi.

A través d'aquests cursos, amb una durada d'un any escolar, es qualificarà professionalment a 33 joves que obtindran titulacions de certificat de professionalitat de nivell 1. Aquests joves, a més de les competències professionals relacionades amb l'especialitat, també treballaran el desenvolupament de competències bàsiques relacionades amb els recursos personals, coneixement de l'entorn social i professional i aprenentatges instrumentals bàsics. D'altra banda cal destacar que el programa compta amb un mòdul de pràctiques en empresa, a través del qual els joves tindran l'oportunitat de conèixer el sector professional i el mercat laboral.

Un cop finalitzada la formació en especialitat i en competències bàsiques els joves podran accedir a realitzar les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà o a cursar les assignatures pendents en cada cas per obtenir el Graduat en Educació Secundària a través de l'Escola de Persones Adultes municipal o a través de l'IOC (Institut Obert de Catalunya), del qual l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes esdevindrà centre de suport a partir del curs 2012-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols dir la teva sobre el futur del passeig Vilanova?

L’Ajuntament de Cubelles ha obert el procés participatiu de la futura reforma del Pg. de Vilanova.  El passeig de Vilanova és l’eix verteb...