Pàgines

dimarts, 14 de maig del 2013

BCN x l’ocupació

3.000 euros de subvenció per als empresaris que contractin joves, de 16 a 29 anys, a l’atur i persones aturades de llarga durada –més d’un any sense feina– i que us ofereixin un contracte indefinit. És el programa ‘Barcelona crea ocupació’ que poden demanar les empreses amb un centre de treball a la ciutat i que creïn nous llocs de treball estables, d’un any o més de durada. T’interessa?


L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria de subvencions de 3.000 euros per a empresaris que contractin joves o aturats de llarga durada. Per a aquests ajuts hi destinarà una partida d'1,8 milions d’euros per a 600 contractes. Com a requisits, les empreses beneficiàries hauran de tenir un centre de treball a Barcelona, una plantilla no superior a 250 treballadors/es i que faci almenys sis mesos que estan desenvolupant la seva activitat. Alhora es controlarà que aquests incentius no serveixin per tornar a contractar qui hagi tingut prèviament alguna relació laboral amb l’empresa.

Com veus, la intenció del programa és fomentar l’ocupació estable i per això es condiciona la percepció total de l’ajut a la continuïtat del treballador. Els empresaris que s’hi acullin rebran 2.000 euros en el mateix moment de realitzar la contractació. Els 1.000 euros restants es rebran quan es demostri que el treballador continua a l’empresa un cop superat el primer any. Cada empresari podrà rebre subvencions fins a un màxim de cinc contractacions.

L’empresari pot sol·licitar la subvenció emplenant el formulari en línia del web del programa i també a través de les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC). I si tu estàs aturat/da, et pots posar en contacte amb Barcelona Activa, l’ens que assessorarà les empreses que ho vulguin en la selecció de personal.

També has de saber que aquests ajuts són compatibles amb els que ja ofereix Barcelona Activa a través dels programes ‘Joves per l'ocupació’, que ofereix 370 hores de formació i ajuts a la contractació durant sis mesos (amb el límit del salari mínim interprofessional).

+info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles