dimarts, 17 de desembre de 2013

Cuides la teva reputació digital?

Molts de vosaltres esteu permanentment connectats a Internet i en constant activitat: navegueu, xategeu, jugueu, envieu correus, “viviu” a les xarxes socials, etc. Però potser no sou prou conscients que tot el que feu a la xarxa deixa un rastre, una petjada digital.

La reputació digitalIdentitat i reputació Digital
Cada vegada que deixes informació sobre qui ets a la xarxa, els teus estudis, el teu històric laboral, etc.  es va configurant la teva identitat digital. La reputació digital per contra, és la imatge que desprens, l’opinió que tenen de tu les altres persones que accedeixen als teus continguts.
Cada vegada que fas un tuit, penges una foto, un comentari en un blog o a les xarxes socials, expresses tot allò que t’agrada o no t’agrada, de forma conscient o inconscient estàs creant una imatge de tu cap a l’exterior.

T’has preguntat alguna vegada quina imatge poden tenir de tu en funció del que publiques?

Impacte directe en el món laboral
Tant si ja tens feina com si l’estàs cercant, el rastre que deixes a Internet pot tenir una influència positiva o negativa.
Són molts els casos de persones que han perdut el seu lloc de treball per culpa d’un comentari fet a Twitter o Facebook. I també són molts els casos de persones que han rebut ofertes de feina gràcies a continguts de qualitat que han publicat a les xarxes socials, blogs, fòrums, etc.
Quan facis una entrevista de treball, has de saber que la teva activitat a la xarxa també serà consultada. Aquesta ja és una pràctica habitual dels departaments de recursos humans.

Més enllà de l’àmbit laboral, la nostra activitat a la xarxa també pot tenir conseqüències positives o negatives en l’àmbit personal o familiar.

Netejar la reputació digital
És possible “netejar” la nostre imatge esborrant comentaris, fotos o altres continguts publicats que ens puguin crear problemes? Com en l’àmbit de la salut, sempre serà millor prevenir que curar i pensar-ho dues vegades abans de publicar quelcom. A més, encara que esborrem continguts de Twitter, Facebook, etc. és probable que aquesta informació ja estigui emmagatzemada a altres pàgines d’Internet.

És important utilitzar els filtres de privacitat que cada xarxa social ofereix. Ara bé, cal tenir en compte que això no és totalment segur ja que, de tant en tant, aquests webs poden tenir errors (“bugs”) que inhabiliten els filtres de privacitat configurats i deixen informació protegida al descobert.

Font: Jove.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PROGRAMA XIII FESTA JOVE