Pàgines

dimecres, 26 de febrer del 2014

El Garraf posa en marxa la campanya 'De Festa, els joves OK'

La campanya està pensada en positiu, deixa de criticar el que fan malament els joves i posa en valor tot allò que fan bé.

El Consell Comarcal i les regidories de joventut dels sis municipis del Garraf posen en marxa la campanya “De Festa, els joves Ok”, amb la finalitat de promoure les actituds responsables dels joves en relació a les conductes cíviques i saludables.

A través d’un cartell que es distribueix per tota la comarca, la campanya reforça i posa en valor els comportaments responsables dels joves que coneixen els seus límits, que tenen consciència dels riscos, que viuen la festa amb respecte pels veïns i que s’informen i són crítics. Segons Montse Santafé, consellera de joventut “un dels trets més importants d’aquesta campanya és que està pensada en positiu, deixem de criticar el que fan malament els joves i posem en positiu tot allò que fan bé”.

El disseny d’aquesta acció va sorgir del Traca, Pla de prevenció de drogodependències de Canyelles, Cubelles i Olivella i de la Mancomunitat Fontsanta i es va posar en marxa l’any passat amb l’edició d’un cartell amb una sèrie de recomanacions relacionades amb el consum d’alcohol. A Vilanova també es va editar un cartell similar amb aquesta finalitat, durant les festes d’estiu.

Arran de la bona acollida d’aquestes accions, es va decidir estendre la campanya a tots els municipis del Garraf. Per la consellera “és tot un èxit que activitats que han sorgit del Traca es puguin fer per tota la comarca, no perdem de vista que els joves de Canyelles, Cubelles i Olivella no només fan l’oci en el seu municipi”.

“Presentem la campanya coincidint amb el Carnaval, afirma el regidor de joventut de Vilanova Gerard Figueres, perquè es una de les activitats en la què més gent jove pren la paraula i n’és protagonista”. El regidor també comenta que durant el Carnaval la ciutat comptarà amb dos punts de salut a la Plaça de la Vila, amb la participació de tècnics de prevenció l’Oficina Jove i de la Creu Roja.

Per la seva part, Mireia Rosell, regidora de joventut de Sitges, comenta que “és important que la campanya es faci en xarxa i que es mogui a nivell de tots els municipis del Garraf, ja que els joves d’aquesta comarca interactuen entre ellsi és molt important que sumem esforços en el missatge, que és positiu i que està al costat del jove”.

La regidora de joventut d’Olivella, Ivonne Moreno destaca els resultats positius del Traca al seu municipi, que està adherit al Pla de Prevenció de Drogodependències des de 2008 i afirma que “és important que els nostres joves tinguin un referent i un missatge únic, ja que el que necessiten és confiar en sí mateixos”.

La campanya “Els joves de festa OK” forma part dels objectius marcats pel Traca que engloben accions per promoure estils de vida saludables en joves i per fomentar una cultura de l’oci no associada al consum de drogues. Aquest any s’han realitzat xerrades als centres educatius de Canyelles, Cubelles i Olivella sobre el consum d’alcohol, tabac i cànnabis, la presa de decisions o la violència entre joves. També s’han realitzat tallers de grafitti, cuina i Fútbol sala. L’objectiu d’aquestes activitats es entrar en contacte amb joves en el propi territori, als seus llocs de trobada, en la seva pròpia cultura de diversió, per identificar necessitats i motivar la seva participació en les propostes de prevenció.

Pel que fa a l’elaboració de materials adreçats a joves i famílies, enguany s’estan preparant fulletons sobre el cànnabis i l’alcohol i s’està dissenyant una campanya sobre els usos dels medicaments entre la població adulta. Aquests materials, que inclouen informació sobre els riscos del consum de drogues, a nivell de salut i de legislació, acompanyen les intervencions del tècnic de prevenció de drogodependències davant casos de consum, d’aplicació de mesures alternatives a la sanció per consum i en les carpes de salut que s’instal·len en diversos espais d’oci per joves.

Notícia Consell comarcal del Garraf
Notícia Ajuntament de Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles