Pàgines

dimecres, 30 d’abril del 2014

Cubelles acull el 6 de maig una conferència del president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà

S’emmarca dins dels actes de l’11a Festa per a una societat inclusiva al Garraf, que se celebrarà a la vila el 10 de maig

La regidoria d’Ensenyament, en el marc de la celebració de l’11a edició de la Festa per a una Societat Inclusiva, segueix organitzant activitat per conscienciar a la ciutadania sobre la inclusivitat. El proper 6 de maig a les 19h. al cinema Mediterrani, tindrà lloc la conferència De la incapacitat a les capacitats diverses: un passeig pel temps, a càrrec del president d’Special Olympics de Catalunya, Jordi Durà i Mena.

Special Olympics Catalunya és una entitat sense afany de lucre que forma part del moviment internacional Special Olympics, fundat per Eunice Kennedy amb seu a Washington D.C. Aquest moviment està reconegut pel Comitè Olímpic Internacional i està adherit als principis de la Carta Social Europea adoptada pel Consell d’Europa i subscrita a Torí (Itàlia) el 18 d’octubre de 1961, ratificada per Espanya el 29 d’abril de 1980 i que treballa especialment i de forma estreta amb la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics – ACELL, tenint, com a principals objectius:

- fomentar la promoció de l’esport i altres activitats de lleure i la solidaritat entre persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social.
- millorar les opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual.
- representar el moviment Special Olympics a Catalunya en àmbits i instàncies nacionals, estatals i internacionals, mitjançant aprofitar la visibilitat social de l’esport per fer campanyes de sensibilització sobre el seu col·lectiu d’atenció preferent.

Per la seva banda, Jordi Durà Mena, té 58 anys, és casat i pare de 3 filles: la Claudia, la Montse (aquesta amb Síndrome de Down i motor de la seva vinculació amb Special Olympics) i la Laura. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i advocat en exercici, com a professional liberal des de 1979 i amb despatx obert al públic a Barcelona, dedicant-se al Dret Civil i Mercantil, així com al Dret Esportiu. Entre 1986 i 1993 va compaginar el despatx amb la feina a l’Assessoria Jurídica del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.


A partir del naixement de la Montse, va decidir implicar-se en el món de la discapacitat intel·lectual, per aportar el seu granet de sorra, com a pare, com a advocat i com a coneixedor i practicant d’esport durant tota la vida, jugant a futbol en diferents equips, entre ells el FC Barcelona, arribant a jugar en categories de la territorial catalana en equips com el Mataró, Igualada i Santfeliuenc, entre d’altres.

Així, en un primer moment va ser Patró de la Fundació Catalana per la Síndrome de Down, on va ocupar el càrrec de Secretari del Patronat durant varis anys. En deixar aquest càrrec es va incorporar a Special Olympics Catalunya, que promou l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, com a eina d’integració i normalització d’aquestes persones a la societat. En aquesta entitat va ocupar el càrrec de secretari durant uns 7 anys, fins que el 7 de marc de 2013, coincidint amb el 26è aniversari de la seva filla Montse, va ser nomenat president, càrrec que ocupa actualment i en quina entitat està bolcat.

A més, està vinculat al FC Barcelona des de l’any 2010, com a directiu de l’àrea social i de penyes del Club, formant part, també, de la recent creada Oficina d’Atenció Especialitzada, que s’ocupa dels socis i persones amb diferents discapacitats. Vinculat, també, a la Federació Catalana de Futbol i, en concret, als seus Comitès de Competició havent estat President del Comitè de Futbol Base i del d’Apel·lació, en diferents etapes i Presidències, essent membre actualment d’aquest últim Comitè.

Igualment, és vicesecretari del Patronat de la Fundació Esport Solidari Internacional, que duu a terme projectes i accions per ajudar als nens i nenes mes desfavorits d’Àfrica i, també, del nostre pas. També forma part de l’executiva d’esports de CDC, on és responsable del grup Esport i Discapacitat.

Finalment, és membres actiu de l’Agrupació Barça Jugadors, on intenta continuar jugant a futbol i amb la que ha col·laborat i col·labora en tasques jurídiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles