Pàgines

divendres, 30 de maig del 2014

UNA VINTENA DE JOVES TROBEN FEINA GRÀCIES A DOS PROGRAMES D'OCUPACIÓ

Treballen a la vegada que es formen, en hostaleria i comerç.

Una vintena de joves de la comarca esta tenint el seu primer contacte amb el món laboral gràcies a dos programes d'ocupació que desenvolupa el Consell Comarcal del Garraf juntament amb els ajuntaments de Canyelles, Olivella, Cubelles i Sitges. Els dos projectes ofereixen també formació específica als participants en hostaleria i comerç, els dos sectors amb l'índex més alt d'ocupabilitat de la comarca.

Els dos programes estan en marxa i ocupen deu joves en atur cadascun. El primer, Joves per a l'ocupació, s'estan formant des de fa un mes i mig i a mitjans de juny està previst que comencin a treballar en diverses empreses de la comarca. Estaran contractats durant sis mesos, gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya. Posteriorment hi haurà una segona fase de formació, en que és treballaran determinades competències clau i la recerca activa de feina.

Participen en aquest programa cinc joves de Sitges, dos de Cubelles, dos d'Olivella i un de Canyelles d'entre 18 i 22 anys. Tots tenen assolit el nivell de la ESO però no han continuat amb els estudis i no tenen feina.

El segon projecte és Fem ocupació per a joves, que busca donar feina als joves tenint en compte les necessitats reals de les empreses. En aquest cas s'ha contactat primer amb les empreses que han dit quines necessitats tenien i en funció d'això s'ha contactat amb els joves. Es va fer una prospecció de 25 empreses de la comarca, de les quals, set s'han adherit al programa. Són una farmàcia, tres cases de colònies i tres establiments de restauració, on els joves estan contractats durant sis mesos a mitja jornada, que combinen amb formació específica a les tasques que estan desenvolupant. dels deu joves que hi participen, quatre són de Sitges, tres de Cubelles, dos de Canyelles i un d'Olivella. Els joves s'han escolllit a partir dels serveis locals d'ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles