dilluns, 19 de maig de 2014

XERRADA SOBRE COOPERACIÓ A L’INS CUBELLES


El passat 9 de maig va tenir lloc a l’INS Cubelles, una xerrada sobre cooperació internacional amb els alumnes de Batxillerat.

La xerrada va anar a càrrec del Jesús Lluch, treballador professional de  l’ONG Bombers Units Sense Fronteres i membre fundador i coordinador d’una altra ONG,  l’Associació SINFIN.

A la primera part de la xerrada es va intentar que els alumnes reflexionèssin sobre els motius que han originat que hi hagi societats “riques” o “pobres”. Fent-los veure que aquells països que coneixem com a “pobres” en realitat són “rics” en recursos naturals i que la economia d’un país  ha d’estar determinada per altres factors. L’objectiu d’aquesta reflexió va ser fomentar l’esperit crític i de reflexió dels alumnes com a part essencial en l’adquisició de les competències i valors desitjables.


Una segona part de l’exposició es va centrar en descriure que és una ONG, els tipus d’organitzacions que hi ha i com podem col•laborar amb elles i els seus projectes.

Finalment, es va fer una petita presentació de l’Associació SINFIN i els projectes que aquesta té a Hondures. Aquests projectes estan dirigits a tres àmbits:

- la col•laboració en la formació d’alumnes de secundaria en zones rurals, on es reconeix a les dones com un dels col•lectius més afectats.
- la construcció de mesures d’accessibilitats per a persones amb discapacitats per tal d’evitar el seu confinament i facilitar la seva adaptació a l’entorn (construcció de rampes,  eliminació de barreres arquitectòniques, etc.).
- la potabilització de l’aigua i la creació de microempreses per tal de fomentar la autogestió i autosuficiència als col•lectius socialment més desfavorits (nens/es, joves, dones, etc.)

2 comentaris:

  1. Soc Jesús Lluch. Per més información de ASOCIACIÓN SINFÍN i el nostre treball esta a la vostra disposició el blog http://asociacionsinfin.wordpress.com/ i el mail asociacionsinfin@hotmail.com. Gracies a tots i totes!!

    ResponElimina

Nova convocatòria de la iniciativa Discover EU perquè els joves viatgin gratis per Europa amb Interrail

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d'un viat...