Pàgines

dilluns, 19 de maig del 2014

XERRADA SOBRE COOPERACIÓ A L’INS CUBELLES


El passat 9 de maig va tenir lloc a l’INS Cubelles, una xerrada sobre cooperació internacional amb els alumnes de Batxillerat.

La xerrada va anar a càrrec del Jesús Lluch, treballador professional de  l’ONG Bombers Units Sense Fronteres i membre fundador i coordinador d’una altra ONG,  l’Associació SINFIN.

A la primera part de la xerrada es va intentar que els alumnes reflexionèssin sobre els motius que han originat que hi hagi societats “riques” o “pobres”. Fent-los veure que aquells països que coneixem com a “pobres” en realitat són “rics” en recursos naturals i que la economia d’un país  ha d’estar determinada per altres factors. L’objectiu d’aquesta reflexió va ser fomentar l’esperit crític i de reflexió dels alumnes com a part essencial en l’adquisició de les competències i valors desitjables.


Una segona part de l’exposició es va centrar en descriure que és una ONG, els tipus d’organitzacions que hi ha i com podem col•laborar amb elles i els seus projectes.

Finalment, es va fer una petita presentació de l’Associació SINFIN i els projectes que aquesta té a Hondures. Aquests projectes estan dirigits a tres àmbits:

- la col•laboració en la formació d’alumnes de secundaria en zones rurals, on es reconeix a les dones com un dels col•lectius més afectats.
- la construcció de mesures d’accessibilitats per a persones amb discapacitats per tal d’evitar el seu confinament i facilitar la seva adaptació a l’entorn (construcció de rampes,  eliminació de barreres arquitectòniques, etc.).
- la potabilització de l’aigua i la creació de microempreses per tal de fomentar la autogestió i autosuficiència als col•lectius socialment més desfavorits (nens/es, joves, dones, etc.)

2 comentaris:

  1. Soc Jesús Lluch. Per més información de ASOCIACIÓN SINFÍN i el nostre treball esta a la vostra disposició el blog http://asociacionsinfin.wordpress.com/ i el mail asociacionsinfin@hotmail.com. Gracies a tots i totes!!

    ResponElimina

Taller de foto amb el mòbil a Cubelles