Pàgines

dilluns, 21 de novembre del 2016

La cubellenca Judit López explica com ha viscut les eleccions americanes des de Carolina del Nord

La jove estudiant va obtenir una beca per cursar el batxillerat als Estats Units. Ara ja fa uns mesos que està instal·lada a Apex, una ciutat que no és gaire més gran que Cubelles.

Judit Lòpez als EUA 3La cubellenca Judit López ha estat de sort en la beca que l'ha permès viatjar als Estats Units a estudiar el batxillerat. No només ha reunit els mèrits excel·lents com per ser una de les 50 escollides d'entre 7.500 aspirants, si no que a més ha tingut l'oportunitat de conèixer com es viuen unes eleccions presidencials americanes.

La jove que fins ara havia estat alumne de l'Institut Cubelles, porta uns mesos instal·lada a Carolina del Nord, concretament a Apex, una ciutat que no és gaire més gran que Cubelles. Una família americana amb dos fills grans emancipats la van acollir dins del programa previst. Viuen en una casa molt típica de la zona, amb jardí i gossos.

Pel que fa a les eleccions presidencials, al comptat d'Apex on viu va guanyar Hillary Clinton. Tanmateix al conjunt de l’estat va ser Donald Trump qui va endur-se la victòria. Segons ha explicat Judit López, tant per la família amb qui viu com per nombrosos companys de l’institut, no ha estat gaire ben rebuda la presidència del magnat nord americà. Sobretot pels companys d'origen mexicà, que fins i tot han expressat el temor que en alguns casos es revisi la seva situació als Estats Units.

En una entrevista a Ràdio Cubelles, Judit López, també ha donat detalls de la vida que porta en el dia a dia en una ciutat de Carolina del Nord. La seva rutina és llevar-se molt aviat i esmorzar. En el seu cas a aquelles hores admet que encara no és capaç d’endrapar-se l’american breakfast habitual però sí que esmorza amb la família. Després agafa l’autobús groc fins a l’institut on les classes comencen a dos quarts de vuit del matí. De vegades fins a l'institut la porta algun veí company de l’institut, que amb 16 anys ja poden conduir. El seu batxillerat tampoc s’assembla gaire al que es cursa a Catalunya. Ara està estudiant 4 assignatures, entre les quals, anglès, biologia i una que consisteix en sortir a còrrer i fer exercici. De fet, reconeix que l'esport és molt important per la societat americana i que tothom troba una modalitat o altra on participar. També explica que una de les seves il·lusions abans de marxar era poder entrar a l'equip d'animadores però malauradament no va arribar a inscriure's a temps. Així i tot ha descobert d'altres jocs i esports que desconeixia i que no descarta que l'acompanyin la resta de la seva vida.

La cubellenca Judit Lòpez va rebre una beca Amancio Ortega per poder estudiar el batxillerat als Estats Units. Només 50 estudiants de tot l’estat espanyol van rebre aquesta ajuda a la que optaven 7500 aspirants. Per poder optar aquesta oferta s’havien de complir dos requisits previs, tenir una nota mínima d’anglés d’un 8 i una mitjana global de 7 en la resta d'estudis. El segon curs de batxillerat, un altre cop aquí, s’haurà de posar al dia d’algunes matèries per preparar la selectivitat.

Pots escoltar aquí l'entrevista a la Judit López

Font: Ràdio Cubelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles