Aquest programa, tal i com ha explicat la consellera de joventut, Teresa implica un acompanyament permanent i personalitzat, atenció de consultes, orientacions laborals i formatives, difusió de l’oferta formativa, seguiment i derivació dels joves a projectes específics d’ocupació i formació, com Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per Joves i Joves en Pràctiques i d’altres programes d’entitats privades del territori com els programes Singulars, Integrals, PICE, etc.
Així doncs, les darreres dades indiquen que actualment hi ha 735 joves inscrits (69 del municipi de Canyelles, 130 de Cubelles, 30 d’Olivella, 362 de Sant Pere de Ribes i 144 de Sitges). Vilanova i la Geltrú compta amb una tècnica pròpia ubicada a l’Oficina Jove. En aquest sentit, cada una de les inscripcions implica una mitja de 2-3 sessions amb el jove, fet que ha implicat 1806 atencions realitzades en els diferents municipis per par de la tècnica responsable del programa.
Pel que fa al perfil de joves inscrits en aquest programa, el 30% dels beneficiaris no té la ESO i gairebé el 40% només compta amb aquesta titulació. Així mateix, gairebé el 80% té menys de 25 anys i gairebé el 60% són homes.
D’altra banda, pel que fa a les nacionalitats, el 88,88% són de nacionalitat espanyola, el 3,9% marroquina, el 0,8% de República Dominicana i el 0,7% són de nacionalitats Romanesa i Cubana.
Pel que fa a les dades del Ministerio de Empleo y Seguridad Social corresponents a aquest mes de maig, de les 735 persones inscrites al sistema de Garantia Juvenil un 30,7% disposen actualment amb contracte laboral.
El Consell Comarcal ha renovat aquest programa per 12 mesos més, amb el cofinançament de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu, en conveni amb els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella.
Video de Canal Blau sobre Garantia Juvenil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada