Pàgines

dimecres, 31 de maig del 2017

TRACA 2017

El Projecte TRACA ha centrat la campanya 2017 d’informació sobre el cànnabis i riscos sobre el seu consum. (http://tracagarraf.cat/)

En els darrers tres anys des del projecte TRACA s’han realitzat diverses campanyes centrades en substàncies concretes i destinades a públic específic cercant un missatge dirigit al públic concret al que es volia arribar. Així doncs, s’ha apostat per dividir la població per franges d’edat: adolescents entre 12-15 anys, joves entre 16-25 anys i adults majors de 25 anys.

Aquest 2017 s’ha volgut apostar per crear material preventiu que tingui a veure amb els usos que fa la població del cànnabis, i s’ha elaborat una campanya dividida per edats i un fullet que tal i com ha explicat la consellera, s’ha treballat amb els menors d’edat sancionats per consum o tinença de cànnabis al carrer.

Enguany, s’està treballant també en la preparació d’un llibre per a nois i noies de 3r d’ESO per tal de fer-los reflexionar a partir de preguntes i que serveixi com a una eina més dins d’un projecte global centrat en la prevenció. Les temàtiques d’aquest llibre són: sexualitat/afectivitat, prevenció de riscos en drogues legals i il·legals, la pressió de grup en la presa de decisions, el rebuig a la imatge, els estereotips, la responsabilitat i bon ús de les xarxes socials, el respecte, la tolerància i els falsos mites relacionats amb aquests temes.

Al 2016 ja es va editar el conte “Una setmana per recordar” per a nens i nenes de 6é de primària on a partir d’una història senzilla convidava als pares a cercar espais de comunicació per introduir i parlar de temes com: el tabac, l’alcohol, afectivitat, dinàmiques familiars, models de família... en un moment de canvis en els nens i nenes i el seu pas de primària a secundària.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles