Pàgines

dimarts, 23 d’abril del 2019

Es busquen joves que vulguin actuar en el Vermut Musical Jove de Cunit

El servei d’orientadors/es de carrer de Cunit busca joves que facin música, tant bandes com dj’s, que vulguin participar en un Vermut Musical que se celebrarà diumenge 19 de maig al pati de l’Escola Pompeu Fabra. L’objectiu final d’aquesta acció és visibilitzar la cultura i el potencial musical que existeix entre la població jove (12 -25 anys) del municipi de Cunit, així com apostar per accions culturals basades en l’oci alternatiu, lliure i gratuït per als joves. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el projecte de Patis Oberts.

Així, fins al 10 de maig, el jovent interessat pot demanar informació i isncriure’s a l’activitat contactant amb els/les educadors/es de carrer per whatsApp  669648541.

Pel que fa a l’estil musical d’aquesta jornada, es vol donar cabuda a tots els estils musicals possibles, prioritzant aquelles propostes que sorgeixin de persones del municipi de Cunit, sense que això impliqui que no puguin tot i que també està obert a joves dels municipis veïns. En funció del nombre de propostes i inscripcions que es rebin, cada artista comptarà amb més o menys temps en l’escenari. Aquesta i d’altres qüestions seran decidides entre tots els participants que s’animin a formar part del procés.

En aquest cas, la recompensa dels artistes convidats no serà econòmica.
Amb aquest Vermut Musical Jove, es vol convidar els participants a formar part d’un procés participatiu, que els donarà la possibilitat de col·laborar en el Festival Sociocultural Solidari i sense ànim de lucre Sam Sam Festival, que se celebra el mes d’agost a Cunit. Donaria l’oportunitat de poder actuar en el Festival i conèixer a altres artistes del món de Hip-hop, com el conegut  MC sevillà Shotta.

Què són els PFI-PTT?


dilluns, 8 d’abril del 2019

Pràcticum Odisseu, pràctiques universitàries en empreses de territoris rurals

Joves estudiants s’hi podran inscriure fins al 12 de maig

ODISSEU és un programa que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap el medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.

Adreçat a: joves universitaris/àries matriculats/des en les universitats catalanes i especialment aquells originaris dels territoris rurals o bé amb ganes d’instalar-s’hi.

Durada: mínim 300h durant el curs acadèmic (fins el 15 de setembre).

On: pràctiques universitàries en empreses i institucions situades en municipis rurals.

- Portal web del programa Odisseu

- Portal web amb les ofertes de pràctiques publicades

El projecte ODISSEU està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Departament d’Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

Més informació:
practicum@odisseujove.cat - www.odisseujove.cat
Tel. +34 973 48 16 44

dilluns, 1 d’abril del 2019

El TRACA engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques

El Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA, desenvolupat pels ajuntaments d’Olivella, Canyelles i Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf, engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques amb la que s'informarà dels efectes negatius del consum d’aquestes begudes com l’augment del ritme cardíac i la pressió arterial.

A través de la campanya es vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquests refrescos que es venen com a begudes energètiques, quan en realitat es tracta de líquids estimulants, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme. La campanya s’adreça a menors d’edat i les seves famílies, donat que s’ha detectat un increment en el consum d’aquestes begudes, sovint utilitzant-les com a part del berenar. Es tracta de begudes sense alcohol, amb una alta composició de cafeïna i sucre, així com colorants i potenciadors de gust. Popularment se’ls atribueixen efectes energètics que no són reals, i tampoc serveixen com a begudes isotòniques, és a dir, aquelles que podrien prendre les persones adultes i que aporten al cos substàncies perdudes durant activitats físiques de llarga durada i gran intensitat.

En el marc de la campanya s’ha elaborat un fullet i un conjunt de pòsters i adhesius, per a informar sobre els ingredients de les begudes energètiques i els seus efectes físics i emocionals. El fullet alerta sobre els problemes que pot produir el consum d’aquestes begudes en menors, en persones amb TDHA, diabetis, malalties cardiovasculars o alteracions dels sistema nerviós i en dones embarassades, i també indica els riscos de combinar-les amb l’alcohol. Així mateix, des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha fet un vídeo d’animació amb la participació d’alumnes del Projecte Onada de l’Institut Cubelles, l’Espai Jove, El Taller de Cinema i el TRACA.


Tots els materials de la campanya es distribuiran en les activitats i esdeveniments on el TRACA participa fent propostes d’oci saludable i fomentant les conductes respectuoses i cíviques entre joves, com festes majors, concerts i festivals.

Curs de monitor/a de lleure a Cubelles

Inscripcions obertes aquí