Pàgines

dilluns, 28 d’abril del 2014

FESTA PIRATA DE CUBELLES PEL PONT DE MAIG

La regidoria de Turisme presentarà el paquet turístic The misterious legend of Cubelles el 30 de maig

Festa Pirata 2014Cubelles viurà el proper pont de maig, el dies 2, 3 i 4, una Festa Pirata, que tindrà el seu epicentre en la plaça del Mar. Durant aquests dies es podran veure parades i activitats al voltant de l’imaginari dels pirates que van viure el seu esplendor durant el segle XVIII.

Animació musical itinerant, concert pirata, rom cremat, tallers familiars, carrusel, una barca pirata... Tot un ampli ventall d’activitats dirigides a donar a conèixer el paquet turístic dels pirates de Cubelles, The Misterious Legend of Cubelles que tindrà lloc el 30 de maig a les 19h. al Pati de Ponent del Castell.

The Misterious Legend of Cubelles és una gimcana dirigit al públic familiar i a grups, consistent en la recerca d’un tresor mitjançant el fil conductor d’una llegenda que combina historia amb fantasia. L’activitat es desenvolupa per diferents parts del municipi, amb l’objectiu de donar a conèixer la vila. La finalitat és  explicar la història de Cubelles del segle XVIII i els pirates a la Costa Catalana, mentre es fa una activitat lúdica.

El joc s’inicia al Punt d’Atenció Turística de la platja, està adreçat a famílies i grups. Per més informació

La llegenda
El mes de juliol de 1995, els tècnics del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, durant els treballs de restauració del Castell de Cubelles, van quedar admirats per una sèrie de grafits amb representacions de naus i embarcacions propis de la costa mediterrània del s. XVIII. Aquests grafits estan situats a la part alta de l'edifici.

Per les firmes i escrits situats al costat dels grafits, els experts van deduir que van ser dibuixats per un jove veí de la vila de Cubelles, anomenat Ventura Almirall. Segons un dels grafits, aquest tenia 19 anys quan els va pintar i fa referència a l’any 1768. Aquesta dada coincideix amb la partida de baptisme que es conserva a l'arxiu parroquial, en què està inscrit un Bonaventura Almirall, nascut al maig de 1743. Amb certesa, sabem que va estar tancat a la torre entre el mes de setembre i el mes d'octubre de 1768. Molts misteris són els que envolten aquesta història, que s’intueixen entre les restes de grafits als quals el temps, la humitat i les reformes, ha deixat mutilada. I aquí és on comença la nostra història, una aventura de pirates, enigmes, tresors dels molts que han poblat la mar Mediterrania des del principi de la història.

La Festa Pirata
Amb la col·laboració de Tradi Club Fem Festa Cultura Tradició i Sensación Activa, a més de les activitats lúdiques els visitants trobaran com activitats destacades:

Durant els tres dies (2, 3 i 4 de maig):
The Misterious Legend of Cubelles a càrrec de Sensación Activa. Gràcies a la col·laboració Grup d’Estudis Cubelles “Amics del Castell” durant els tres dies de la Festa es difondran els misteris de la veritable història que ha inspirat el paquet turístic: els grafits dels S. XVIII trobats al Castell de Cubelles.
Atraccions i teatre itinerant a càrrec dels Pau’s (Pau Saura i Pau Marcé).
Parades d’artesania, taverna pirata i atraccions per la canalla.

Dissabte 3 de maig:
A les 12:00h (plaça del Mar) i a les 20:00h (passeig Marítim) actuació i cercavila de la Batucada Els Novells.
A partir de les 21:00 (plaça del Mar), rom cremat i concert del Grup Moixaines.

Horaris:
Divendres 2 de maig de 10:00 a 23:00h.
Dissabte 3 de maig de 10:00 a 23:00h
Diumenge 4 de maig de 10:00 a 21:00h

Ubicació: Plaça del Mar (Barri Marítim).

Zones d’aparcament de referència: Barri Marítim, Passeig Fluvial i aparcaments de l’Estació i del Poliesportiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Taller Art Mural a l'Espai Jove de Cubelles